«

»

En rædselsorm i havbunden…

Vi har omkring 600 arter børsteorme i havet omkring Danmark – men heldigvis ikke ”rædselsormen” Eunice aphroditois (den har ikke noget dansk navn). Hvorfor den bliver kaldt for rædselsormen fremgår af videoen, som man kan se på linket nederst. Ormen lever nedgravet i havbunden, hvor den stikker sine antenner op, så den kan føle et potentielt bytte, som godt kan være større end selve ormen, som kan blive op mod tre meter lang. Ormen slår lynhurtigt til, og den sprøjter en gift som lammer eller dræber ind i sit bytte. Ormen er i nogle tilfælde blevet indslæbt uden at det er blevet opdaget i akvarier, hvor fisk og andre dyr begyndte at forsvinde på mystisk vis – indtil man fik undersøgt bundmaterialet. Ormen lever i de subtropiske og tropiske dele af Atlanterhavet og Stillehavet.

http://www.smithsonianmag.com/videos/category/science/terrifying-worm-snatches-fish-from-ocean-floor/

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *