«

»

Delfiner på stoffer…

 

Delfiner bruger nogle af de giftigste fisk, der overhovedet findes, til at komme i en ruslignende tilstand. Delfinerne fanger fisken og ”tygger” på den, så noget af dens gift bliver udskilt i munden på delfinen. Der er tale om fisk af Tetraodontidae familien, som blandt andet omfatter blowfish, kaldt ballonfisk på dansk, og pindsvinefisk, fisk der ”puster” sig op, hvis de er i fare. Fisk i denne familie indeholder nogle kraftige giftstoffer, som dannes af tarmbakterier. I Japan er blowfish under navnet fugu kendt som en – livsfarlig – delikatesse, der bliver tilberedt af særligt uddannede kokke, som skal sikre, at den tilberedte fisk er ugiftig – hvilket alligevel ikke altid er tilfældet. Fugu er hvert år skyld i dødsfald i Japan. Delfinerne har sandsynligvis en noget længere erfaring med de giftige fisk end japanerne, og det ser ud til, at delfinerne nøjes med at få sig en rus ud af tygge på fiskene, som de tilmed deler med andre delfiner, så de også kan dele rusen. Se dette link: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4207640/Dolphins-using-blowfish-poison-HIGH.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *