«

»

Ny dybhavs blæksprutte

 

Det amerikanske forskningsskib Okeanos Explorer har under et togt ved Hawaii opdaget en ottearmet blæksprutte, som aldrig tidligere er blevet set. Blæksprutten blev opdaget på havbunden i godt fire kilometer dybde. Blæksprutten er nærmest gennemsigtig og geleagtig og har øjensynligt ikke ret meget muskelvæv. Af samme grund bevæger den sig langsomt. Selv om der hersker absolut mørke nede på fire kilometers dybde, så mange dyr, som lever her, derfor er blinde, menes det, at blækspruttens øjne er funktionsdygtige. Okeanos Explorer tilhører National Oceanic and Atmospheric administration, NOAA, som krediteres for billedet.

Linket viser en video, med blæksprutten:

lhttp://oceanexplorer.noaa.gov/okeanos/explorations/ex1603/dailyupdates/media/video/dive_1/ex1603_dive1_022716.html

Man kan se mere om Okeanos Explorers udforskning af dybhavet her:

http://oceanexplorer.noaa.gov/okeanos/explorations/ex1603/welcome.html

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *