«

»

Levende Cuviers næbhval strandet

cuvier-s-beaked-whaleDet hører til sjældenhederne, at levende næbhvaler strander, så man kan danne sig et indtryk af den levende hvals farver – sådan som man kan se på linket. Strandede hvaler skifter ofte farve og bliver mørkere. De fleste Cuviers næbhvaler har en karakteristisk lysebrun farve med hvide pletter. Som alle næbhvaler har huden skrammer og ar efter artsfællers tænder. Cuviers næbhval har to tænder, som sidder yderst på underkæben, tænderne er blottede, når hvalens mund er lukket. Hvalen er i øvrigt tandløs. Cuviers næbhval – som på dansk også kaldes for småhovedet næbhval – har rekorden for den dybeste videnskabeligt registrerede dykning blandt hvalerne – omkring tre kilometer! Cuviers næbhval er den mest udbredte af næbhvalerne. Den er også kendt fra Nordsøen

http://www.cbc.ca/news/canada/new-brunswick/beaked-whale-brunswick-museum-new-harbour-1.3450342?cmp=rss

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *